Back to All Events

Het Klaslokaal: Matthijs Booij

  • De School 1 Doctor Jan van Breemenstraat Amsterdam, NH, 1056 AB Netherlands (map)

In samenwerking met De School presenteren we een nieuwe reeks van Het Klaslokaal. Dit keer met 'Nieuwe Makers’ aan het woord. Vanuit hun persoonlijke zoektocht, aanpak en visie bespreken zij hun positie in het culturele veld van nu.

Kom eerst lekker eten in cafe DS en ga daarna in gesprek kunst, kunstenaar zijn en nu.

De eerste avond is met Matthijs Booij:
10 jaar lang met één been in de kunstwereld en het andere been in de aanslag om er van weg te rennen. Een levensles van Matthijs Booij waarin hij je bijpraat over zijn weg van matig gedreven ontwerper naar ambitieloze kunstenaar en waarom de top bereiken in de kunst statistisch gezien het domste is wat je kunt nastreven.

Matthijs begon als helft van het kunstenaarsduo Miktor & Molf waarmee hij o.a. albumhoezen ontwierp voor de Jeugd van Tegenwoordig. Na deze periode ging hij verder als solo kunstenaar en wierf enige bekendheid met zijn One-thousand Drawing Pensionplan. Op deze website verkoopt Matthijs zijn tekening door middel van een betalingsregeling waarbij je hem elke maand een euro overmaakt tot hij met pension gaat. Daarnaast is hij oprichter van online galerie en kunstplatform Patty Morgan.

 

Earlier Event: March 14
Bea Basics: Videomarketing
Later Event: June 20
Het Klaslokaal: Bonne Reijn